Hits

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ελληνικά VS Greeklish




ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ

Τα τελευταία 10 χρόνια (χοντρικά), που έγινε λίγο πιο προσιτό στον καθημερινό πολίτη το internet στην Ελλάδα, οι χρήστες άρχισαν να αλληλεπιδρούν όλο και περισσότερο μεταξύ τους μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

(Τους λόγους τους γνωρίζουμε όλοι, έχω αναφερθεί σε αυτούς και σε προηγούμενα κείμενα)

Ο Τρόπος επικοινωνίας τους όμως, παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα την οποία κάποιος ημιμαθής θα την ονόμαζε μοντέρνα. Τα Greeklish.
Δηλαδή φωνητική απόδοση των Ελληνικών μέσω του λατινικού αλφαβήτου. Κάποιες φορές ορθογραφικά, κάποιες απλά φωνητικά, και για τους μερακλήδες κάτι ανάμεσα.

Πριν βιαστεί κάποιος να κατηγορήσει ένα ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ανορθόγραφο λαό για τη χρήση τους, θα πρεπε να ψάξει λίγο στην Ιστορία να ανακαλύψει τις ρίζες αυτής της γλώσσας.

(Ξεκαθαρίζω, δεν ξεκινώ μαραθώνιο διάσωσης της σπάνιας σαύρας εν ονόματι Πατσόλα-Πατσόλα, που κατοικεί στα δάση του Facebook, μετά το μεταναστευτικό κύμα του Hi5, απλά οριοθετώ και λέω τα πράγματα ως έχουν..)

Ελληνικά κείμενα από τη περίοδο της αναγέννησης έχουν διασωθεί, και είναι γραμμένα στα τότε "φραγκοχιώτικα"όπως η κωμωδία "Fortunatos" από τον Μάρκο Αντώνιο Φώσκολο (1655). Υπάρχουν επιστολές γραμμένες από το μέτωπο της Αλβανίας στα "φραγκολεβαντίνικα" (λατινικοί χαρακτήρες για τη γραφή Ελληνικών) παρότι συνήθως οι Αλβανοί χρησιμοποιούσαν ένα μείγμα Ελληνικών και Αραβικών χαρακτήρων. Η γλώσσα υπήρχε ΠΡΙΝ το "Ελληνικό φρόνημα" που εμπνεύστηκαν κάποιοι για να εξοστρακίζουν όποιον δεν συμπαθούν κοινωνικά.

Το ακούς αυτό Κύριε ΚΑΝΑΚΗ?




...ή θες να έρθω να στο γράψω με σπρέι έξω από τα νυχτερινά μαγαζάκια σου από τα οποία πλουτίζεις?
Το ότι ο κόσμος δεν το γνώριζε αυτό πριν ανακαλύψει τα forums, και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν σημαίνει πως δεν είναι γεγονός.
Δεν απειλεί την ύπαρξη των Ελληνικών η χρήση των greeklish, η ανικανότητα των νέων σήμερα να διδαχτούν έστω και τη παραμικρή πληροφορία είναι το πρόβλημα. Το ότι μεγαλώνουμε γενιά παρά γενιά ΟΛΟ και πιο ΧΑΖΑ παιδιά φταίει...

Ο κάθε κομπλεξικός Ελληναράς administrator προσπάθησε με απειλές να απαγορεύσει τη χρήση των Greeklish γύρω στο 2004 λόγω ακαλαισθησίας, με την αντιπαράθεση του ότι κατάγεται από τη χώρα που έφερε την ομορφιά και τα φώτα της στο κόσμο, ξεχνώντας τη χρησιμότητα του Internet (που είναι καθαρά για πλάκα) προσπαθώντας να φέρει τον εθνικισμό και τις ρατσιστικές του τάσεις ακόμα και στο χώρο του διαδικτύου... Προφανώς δεν το κατάφερε και έκτοτε συνεχίζει τις προσπάθειες..

Μέχρι εδώ είναι η καθαρή χρήση των Greeklish, μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνίας.
...


ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ



Από όταν άρχισαν να εισχωρούν στο χώρο του διαδικτύου, καθαρά νοητικά ανάπηρα άτομα (κυρίως γυναίκες), χωρίς σταγόνα φαιάς ουσίας στο γιαπί που ονομάζουν μυαλό τους, άρχισε και η μαλακισμένη μετατροπή των Greeklish σε μια άμορφη μάζα τυχαίων χαρακτήρων, χωρίς καμία συνοχή και καμία λογική εξήγηση για το πως βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο...

Η λογική αντίδραση σε ένα τέτοιο θέαμα, πέραν του ότι όντως είναι ακαλαίσθητο, θα ήταν να υποθέσει κανείς, πως το άτομο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της "γραμμής" είναι καθυστερημένο, αγράμματο ή έστω στα πρόθυρα εγκεφαλικού..

(πρόθυρα εγκεφαλικού: είναι η στιγμή πριν εισέλθει ένα έγκεεε στο φαλό σου)




Κεφαλαία αναμεμιγμένα με πεζά, μισοί χαρακτήρες Ελληνικοί, μισοί στη γραμμική Β, σημεία στίξης σε Random σημεία, τόσο σχετικά μεταξύ τους όσο και ο Αϊνστάιν με τον τίτλο "πατέρας της Φυσικής".

ΡΕ γαμώ το κέρατο, βρίσκω λογικό τη χρήση του 8 σαν θήτα, του 3 σαν ξι, άντε βαριά βαριά και του 0 σαν όμικρον, η μετάβαση του "σε αγαπάω" σε  "Pa.p.aO.Ceee.rii.iiii"   ΠΩΣ ΣΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ?
Η εγώ γεννήθηκα με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου μου να λείπει, ή ο δικός σου ΚΑΡΚΙΝΟΣ από το μεσολόβιο έκανε μετάσταση κατευθείαν στα ακροδάχτυλα σου!





Εκφράσεις όπως "AzApuLiniiii, mwe-mwe, ckace" ή η εντελώς απώλεια φωνηέντων όπως " ckc, t lm, klnxt, sgp, sgtm" κτλ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ GREEKLISH!
Είναι κάτι εντελώς καινούργιο που κολλάει ΜΑΛΛΟΝ μέσω πληκτρολογίου σαν ιός.
Η θεραπεία είναι η ακρωτηρίαση των άκρων του χρήστη, ο αποκεφαλισμός, ή η εισαγωγή αιχμηρών αντικειμένων ΜΕ ΒΙΑ κατευθείαν ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ!!!

..παραθέτω μερικές εικόνες για την επιβεβαίωση των παραπάνω...







...Οπότε, για να συνοψίζουμε. Το να γράφεις χρησιμοποιώντας  GREEKLISH είναι οκ. Το να γράφεις ΣΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! 
Ή μάθε να γράφεις σωστά Ελληνικά, ή μάθε να γράφεις greeklish, οτιδήποτε ενδιάμεσα με κάνει να θέλω να έρθω στο κωλόσπιτο σου, να ρίξω ένα χέρι ξύλο στη βλαμμένη τη μάνα σου, να σου βιάσω το σκύλο, και μετά να κάνω κλύσμα το κεφάλι σου, στον ΚΩΛΟ του Μπαμπινιώτη!




-Devlin

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Music Vs Music ..


Εν έτη 2000 και μετά, πολλές μόδες δημιουργούνται, έρχονται, παρέρχονται και ανακυκλώνονται στο μικρόκοσμο που ονομάζεται Ελλαδάρα.
Μία απο αυτές δε θα μπορούσε να μην είναι και η μουσική.

Πίσω στη δεκαετία του 90, όταν πέθαινε σιγά σιγά η Poser, άρχισε να γίνεται η μετάβαση σταδιακά στα επόμενα είδη που "πουλούσαν". Ο κόσμος με το ζόρι μάθαινε τους Nirvana, η Black Metal ήταν στη μόδα, το εντεχνιάρικο ύφος άρχισε να πουλάει, η "ροκ" λόγω έλλειψης εγχώριων καλλιτεχνών παρέμενε συνυφασμένη με μια σύριγγα γεμάτη ηρωίνη, και ΠΑΝΩ απο όλα, μεσουρανούσε το φτωχο λαϊκό που περπατούσε αγκαζέ με το σκυλάδικο...

Όλα καλά μέχρι εδώ? ..ωραία.
Απο τότε λοιπόν μέχρι σήμερα, ΔΕΝ άλλαξαν και πολλά..

Η ροκ παραμένει συνυφασμένη με τα ίδια ονόματα (βλ. Βασιλάρα - πάρτα μαλάκα - Παπακωνσταντίνου) οι Nirvana ακόμα είναι μόδα για κάθε καθυστερημένο καταπιεσμένο παιδαρέλι, η Black Metal ευτυχώς παραμένει ζωντανή,
(άσχετα με τη γνώμη του κλασσικού καθυστερημένου Ελληναρά που ΑΚΟΜΑ πιστεύει πως μια μέταλ μπάντα πρέπει να διαλυθεί αν αρχίζει να γίνεται εμπορική), το εντεχνιάρικο ύφος πουλάει ακόμα σαν τρελό (βλ. Κίτρινο αστείο)... και η μόνη διαφορά είναι τα καινούργια "είδη μουσικής" που εντάσσονται στη καθημερινότητά μας, όπως καλή ώρα η dubstep / Ebm / Dark Electro, με την αποκορύφωση, της μοντέρνας goth...





Αυτά τα ξώγαμα της electro, όπως και η ίδια, κατ' εμέ ΔΕΝ είναι μουσική, μιας και δεν αποτελούνται απο νότες, μα συχνότητες. (Καθαρά προσωπική άποψη, συμφωνείστε ελεύθερα...)

Δεν θα αναφερθώ καν σε industrial - emo - και της παναγιάς τα μάτια.. θα αφήσω 2 εικόνες να τα κάνουν σούμα..




Οι κλόουν δεν έχουν τελειωμό!


Ο κάθε παπάρας που θέλει να ρίξει λίγο πιο εύκολα μουνιά, έχει και απο μια μπάντα της κακιάς ώρας, προσπαθώντας να μιμηθεί το κάθε ρεύμα που "πουλάει" τη προκειμένη περίοδο..
(Πριν 7-10 χρόνια μεσουρανούσε το alternative είδος (βλ. Radiohead), και σήμερα το καθαρά downbeat MetalCore..)

Με την ίδια συχνότητα που δημιουργούνται μπάντες - καφενεία, εξαφανίζονται, όταν τα μέλη τους παίρνουν χαμπάρι οτι ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθείς και λίγο για να γράψεις κάτι που θα τραβήξει τη προσοχή.
Με την ίδια δυσκολία που κάποιος έκανε επιτυχία σε οτιδήποτε ΜΗ σκυλάδικο, το καταφέρνει και σήμερα.. Με τη διαφορά του ότι ο κόσμος πλέον δεν ασχολείται καν να παραστεί στα εβδομαδιαία Lives, επειδή πολύ απλά , είναι πάρα πολλά...

Η μουσική παιδεία της χώρας παραμένει αδικαιολόγητα στο χειρότερο επίπεδο της Ευρώπης. Και οι καλλιτέχνες δεινόσαυροι το εκμεταλλεύονται αυτό στη κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. (Αν διαφωνεί κανείς, να ρωτήσει για το νυχτοκάματο του Βασιλάρα..)

Η ραπ έχει απενεχοποιηθεί, οπότε όλοι (οι επαναστάτες του σώβρακου) σταμάτησαν να φοράνε τα "χεσμένα" παντελόνια, και μεταφέρθηκαν στη μόδα "μποξεράκι - κωλαράκι έξω", με ελάχιστα φαρδύ καβάλο, όπως προστάζει η μόδα των Asking Alexandria - Parkway Drive κτλ κτλ κτλ...



Μαλακία? ίσως.. αντιαισθητικό? ΣΙΓΟΥΡΑ.


Η σταθερή αξία στο μουσικό στερέωμα της Ελλάδας όμως, είναι μία. Τα γεμάτα μαγαζιά λαϊκού τύπου, όταν ο Ελληναράς δεν έχει 5 ευρώ να βάλει βενζίνη...

Βρε παπαρολόγε της δεκάρας, επαναστάτη του καναπέ, σημαιοφόρε της αποτυχίας, ΤΙ σου προσφέρει μια βραδιά στον Κιάμο? Σε κάνει να νιώθεις πιο έξυπνος? ή πιο φτωχός? και οικονομικά και πνευματικά...
Απο δευτέρα, μάθε πως το επίπεδο ευφυίας ενός ατόμου κρίνεται πολύ εύκολα απο το ΤΙ ακούει σπίτι του όταν θέλει να χαλαρώσει...

Ο κόσμος κατάντησε να μη γνωρίζει την έννοια της "μουσικής" μα να ξέρει ΟΛΟΥΣ τους στίχους απο τα καμμένα τραγούδια του Καρβέλα, που τραγουδάει ο κάθε καθυστερημένος Κλόουν, στην εκπομπή της πουτανάρας με το όνομα Αννίτα Πάνια...




(σόρρυ για το κλόουν..) 


Μαλάκα θυμάμαι εποχές, που τσακωνόμασταν για το αν το Σολο του Hammet είναι καλύτερο απο αυτό του Adrian Smith, και σήμερα αναφέρεις αυτά τα ονόματα, μόνο και μόνο για να δεις ένα γουρλωμένο βλέμμα σαν απάντηση... σαν να σου λέει, κάπου το έχω ακούσει κάποτε, αλλά που?





Θυμάμαι να αγοράζω το aDead Heart in aDead World (Nevermore), το From the Cradle to Enslave (Cof), το Thirteen (Rage), και να τα ακούω με τόσο ευλάβεια... Απορώ αν ένας απο τους σημερινούς ακροατές οποιασδήποτε μουσικής κατηγορίας δίνει βάση σε οτιδήποτε εκτός των στίχων-ξερατά του 3λεπτου...

Αυτό που είναι το χειρότερο, είναι ο αγνωστικισμός που έχει έρθει να ναι μόδα.. Ο κόσμος γνωρίζει μόνο ότι παίξει το ραδιόφωνο ή δείξει το Mad...
Δεν λέω, καλό το ραδιόφωνο, που παίζει 5 χρόνια σε λούπα τα ίδια κομμάτια, αλλά ψάξου ρε αδερφέ και λίγο...




Πέρα απ'τα 4 ακόρντα του κάθε φλώρο τράγουδου που σιγοτραγουδάς όταν ψωνίζεις στα Bershka, υπάρχουν άπειρα είδη να διαλέξεις, όπως, λέω εγώ τώρα.. η Jazz.
Και όχι, δεν είναι καινούργιο σύστημα ψεκασμού για το καγκουροαμάξι σου, είναι είδος μουσικής, μάλλον ΤΟ είδος μουσικής.

Αν δεν το κατέχεις, δεν έχεις και λόγω να κρίνεις το εν λόγω κείμενο. Και για να απαντήσω απο τώρα ως τι θα κρίνω τις μάζες.. Ως άνθρωπος που ξυπνούσε με Louis Armstrong και BB King... Σε κάλυψα?





Δεν αντιλέγω, δεν είναι όλα τα είδη για όλους τους ανθρώπους, πρέπει να υπάρχει και ένα για τους χαζούς, οπότε δικαιολογώ την ύπαρξη του "Αντύπα" ή του "Τερλέγκα", αλλά μην μου πεις οτι κάποιος απο αυτούς έχει την ελάχιστη πιθανότητα στη ζωή του να γίνει επιστήμονας???

Σίγουρα, έχει καλά γκομενάκια το είδος, φοράνε και τα ξέκωλά τους και ορμάνε στη πίστα, αλλά ας κρατήσουμε και ένα επίπεδο ρε αδερφέ. Όχι όλα για το μουνί πια...

Μαζί με την οικονομία μας, ξέρεις τι άλλο πέθανε φίλε αναγνώστη? Το επίπεδο μόρφωσής μας. Σχεδόν όλα τα Ωδεία πάνε για φούντο, κανένας σχεδόν δεν μπορεί να διαβάσει αξίες (μόνο ταμπλατούρες) και όταν μιλάς για κλίμακες και ρυθμούς σε κοιτάνε οι γκόμενες σαν να είσαι εξωγήινος. Ε Α ΓΑΜΗΣΟΥ...

Δεν υποστηρίζω το ρατσισμό με βάση τα ακούσματα του καθενός, ούτε συμμερίζομαι την άποψη του χοντρού σκατιάρη Death Doom Grind Full-Satanic-Lyrics μεταλά που κράζει οτιδήποτε δεν είναι βαβούρα, αλλά μη μου γαμάς τη καρδιά, είμαι παιδί ακόμα...
Κλείσε τα κωλοηχεία στο σκατάμαξό σου όταν περνάς έξω απ'το σπίτι μου με τη Πέγκυ Ζήνα στη διαπασών.. Δεν είσαι κουλ, δεν είσαι γαμάτος, είσαι ένα βήμα πριν βγω με τη πιτζάμα, και σου βάλω τον ενισχυτή για βηματοδότη.. ΑΠ'ΤΟ ΚΩΛΟ!






Τέλος,
σαν κατεστραμμένος μεταλάς του δίφραγκου που είμαι, δεν καταδέχομαι την κοινή αποδοχή ενός πιασάρικου κομματιού του τύπου "Πουτάνα στη ψυχή" σαν μουσικό δείγμα της χώρας μου.. Στη τελική, θες αντί να κάτσεις σπίτι σου να διαβάσεις, να βγεις και να χορέψεις στο ρυθμό του κοριτσάρα μου? Με το καλό, μην παρεξηγείσαι μετά αν βρεις τη μούρη σου στις ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΤΟΥ FB.. γιατί? ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΙΟΛΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ!

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΔΙΑ..
(αφού ακούσεις το παρακάτω κομμάτι)



(...now cry me a fucking river, bitch..)
-Devlin


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Έλληνας - Νεοέλληνας, και απλά μαλάκας...


Να ξεκινήσουμε με τα βασικά...

Τι πάει στο μυαλό σας όταν ακούτε τη λέξη Ελλάδα?

..ναι..

..πω ρε φίλε..

..πςςςςςςςςςςςςς..

..ααα αυτό το είδα και γω στη ταινία ρε ψηλέ..


..μάλιστα..
Τι πάει όμως στο μυαλό κάποιου σαν εμένα όταν ακούει τις λέξεις "σύγχρονη Ελλάδα"?...



ε??..

εεεεε...

..ααααμμμ..


..οοοοοκ..


...........................................


-Τι λες ρε μαλάκα Ντέβλιν? Οι Έλληνες γαμάμε!
..Αφού το είδα καθαρά στη ταινία, ο Λεωνίδας γαμούσε μάνες, και έγραψαν κομμάτια για μας οι Sabbaton!! 

-Όχι καραγκιόζη, επέστρεψε το μυαλό σου στο κατάστημα χονδρικής απο όπου το πήρες, ξαναπήγαινε Δημοτικό, διάβασε ιστορία, και ΙΣΩΣ μετά καταλάβεις οτι έγραψαν τραγούδια για τους ΗΡΩΕΣ του ΤΟΤΕ! Η Ιστορία της Ελλάδας των κατορθωμάτων σταματά με την Έλευση του Μεσαίωνα, και αναπαράγεται που και που σε κάποιον πόλεμο στον οποίο συμμετείχαμε...

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΛΟΙΠΟΝ θύμα του Λιακόπουλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Master chef, πως η Ελλάδα πέθανε 2000 χρόνια πριν (χοντρικά), και τη κρατάμε ζωντανή τιμής ένεκεν στους πεσόντες και όσους πολέμησαν για την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ελευθερία.. Όχι γιατί πιστεύουμε σε σένα και στην αλλαγή που μπορείς να φέρεις αγκαλιά με τη γενιά σου...

Οι Έλληνες είναι ο μόνος λαός μετά τους Ιταλούς που ΠΟΥΛΗΣΑΝ την ιστορία τους, που ξεπούλησαν τον πολιτισμό τους, για ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι, που πουλήθηκε στους ηλίθιους της εποχής, και με την πάροδο του χρόνου απέφερε κέρδη.. κέρδη όμως μαλάκα τέτοιου επιπέδου..

                                   ουάου..


Ανάκτορα ολόκληρα, γεμάτα χρυσό, πλούσιοι κληρικοί με λογαριασμούς τραπεζών ικανών να ταίσουν όλα τα παιδιά του κόσμου, ουσιαστικά όλος ο πλούτος του κόσμου μαζεμένος σε μια κλίκα, και αντί να βοηθήσουν το κόσμο σαν απεσταλμένοι του Θεού, τι κάνουν?

       ..παιδεραστία..

...παιδεραστία...


(οκ, αυτός δεν είναι ιερέας αλλά κατηγορήθηκε για τον ίδιο λόγο)


Και τα ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΩΝ τολμούν να ονομάζονται Έλληνες???

Αγαπητέ Ελληναρά, είτε είσαι απόγονος του Λεωνίδα ( και πράττεις ανάλογα ), είτε είσαι απόγονος χριστιανών παιδεραστών-κλεφτών-υποκριτών... και τα 2 δεν γίνεται. Διάλεξε σοφά.

Γιατί? Γιατί σου κατάκλεψαν την ιστορία. (Βλ. Προμηθέας Vs Χριστός - Δελφικά παραγγέλματα Vs Δέκα εντολές... κ.α)

Ποια είναι τα Δελφικά παραγγέλματα? Οι 147 εντολές των Θεών στον άνθρωπο, πριν τα συμπτύξουν σε 10 κακογραμμένες εντολές οι Εβραίοι... Αν ακούγομαι ρατσιστής όταν λέω συχνά τη λέξη Εβραίοι, που να δεις πόσο κάθετος ακούγομαι όταν λέω τη φράση "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"...

Ξεστραβώσου




Κ όμως φίλε αναγνώστη, ο χριστιανισμός είναι το λιγότερο που με ενοχλεί.
Τρελαίνομαι να ακούω όπου σταθώ και όπου βρεθώ δήθεν Έλληνες να βρίζουν πακιστανούς, αλβανούς, κούρδους με τέτοια έπαρση και μεγαλοπρέπεια, λες και το μουνί που τους ξέβρασε άνηκε στις έως τώρα Βασίλισσες της Αγγλίας!

ΜΑΘΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΝΕΟΝΑΖΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΕ, πως ΔΕΝ νοείται ρατσιστής Έλλην. Γεννήθηκες στη χώρα του ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ... Αν λοιπόν είσαι ρατσιστής, ΔΕΝ είσαι Έλληνας.


Ε! Γιούφτο!

Ναι εσύ!


ΈΤΥΧΕ να γεννηθείς εδω! ΔΕΝ ήταν η μοίρα σου, ΔΕΝ ήταν το πεπρωμένο του κόσμου να φτάσει μέχρι εδώ, μέσα απο πολέμους, κακουχίες, και το καινούργιο άλμπουμ της Britney Spears για να γεννήσει την αρχοντιά σου...

Όπως λέει και ένας 19χρονος σοφός φίλος μου, "τα σύνορα είναι πληγές πάνω στη Γη"... Το ίδιο εύκολα που δηλώνεις Έλλην θα έπρεπε να αναρωτιέσαι το πόσο μπασταρδεμένα γονίδια έχεις μέσα σου, μετά απο τόσα χρόνια τουρκοκρατίας - Γερμανικής κατοχής και τυχαίων προσμίξεων με άλλα φύλα...

Την Ιστορία της χώρας σου, που με τόσο ζήλο πετάς στα μούτρα κάποιου, μαζί με το πόσο έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες τα φώτα τους στο κόσμο, ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΕΤΟΙΜΑ! ΟΥΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ!!!

Δεν μας αξίζει να λεγόμαστε Έλληνες, δεν μας αξίζει η τόσο βαριά κληρονομιά μας, ΔΕΝ μας αξίζουν καν τα μνημεία μας, μιας και τα έχουμε δει οι πιο πολλοί (μαζί και εγώ) απο μακριά  ή μια φορά στη ζωή μας... Τον Κιάμο αντίθετα..

Δεν θέλω να ακουστώ αναρχικός ούτε αντιφασίστας ούτε καν Ελληνολάτρης (χαχα), είμαι λογικός, και τίποτα παραπάνω.. Άν κάπου στέκομαι λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε.
Απλά με κουράζει να ακούω τους κατοίκους του ΒΟΘΡΟΥ της Ευρώπης να πιστεύουν αυτά που βλέπουν στο σινεμά...

(αν ξανακούσω τη λέξη Ελλάδα - Έλληνας μέχρι αύριο, θα κρεμαστώ με τα tire up απ'τα 'ρχίδια)

-Devlin

υ.γ. Αφιερωμένο στον Ζουζούνος Μπίζ! (ήταν η έμπνευση)

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

REAL STEEL...



(Πριν ξεκινήσουμε, να ξεκαθαρίσω πως, γυναικάκια, σοφιστικέ τύποι, και υποστηρικτές του αλμαδοβάρ, καλό θα 'ταν να κλείσουν το "παράθυρο", και να αποκτήσουν γούστο... )


Πέρασε μια δεκαετία από τη τελευταία φορά που πέρασε έστω και μία εικόνα Jumaru (anime 1983-1984) από το μυαλό μου. Είχα διαγράψει εντελώς την ανάμνηση, τόσο της ανθρωπόμορφης μινιατούρας, που πλακωνόταν στο ξύλο σε αυτοσχέδιους αγώνες, όσο και του Σανσίρο να περπατά απογοητευμένος σε κάθε ήττα, γυρνώντας λίγο μετά κόβοντας κώλους!

Όλα αυτά.. Μέχρι που έσκασε μπροστά μου, το trailer...



Όχι δεν πρόκειται για μεταφορά του jumaru στη μεγάλη οθόνη, ούτε για remake. Πρόκειται καθαρά για μια ταινιάρα επηρεασμένη από την ιδέα του anime, που αξίζει ΚΑΘΕ λεπτό που χαλά κανείς για να την δεί.

Γρήγορη Δράση, Σκηνικά, οπτικά εφέ, ξύλο, γραφικά επιπέδου transformers 3, Storyline μεταξύ πατέρα γιού, μπλεξίματα με τον υπόκοσμο, ΠΑΛΙ ξύλο, μπλεξίματα με γκόμενες, ΚΙ ΑΛΛΟ ξύλο, αυθεντικές κινήσεις box, υπόνοια τεχνητής νοημοσύνης, μια ματιά στο μέλλον, ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ, και τέλος η επική στιγμή του Hugh Jackman να αναλαμβάνει προσωπικά τον αγώνα του Atom...



(όπου Atom, βλέπε ένα ρομπότ σαβούρα μάντρας, φτιαγμένο για σπάρινγκ, με καμία προδιαγραφή για κανονικούς αγώνες)   




Τι πραγματικά είναι αξιοπρόσεκτο όμως... Υπάρχει μια συνεχής ροή βίας στη διάρκεια της ταινίας, που για κάποιο λόγο είναι άψογα συνδυασμένη με μελό σκηνές, διαλόγους που εξελίσσουν τη πλοκή, χιούμορ, ακόμα και αναφορές σε ονόματα του παρελθόντος (κάτι που προσωπικά εκτιμώ)... βλέπε "Sugar ray".

Τα "γραφικά" της ταινίας, όπως τα λέει ο λαός, είναι προσεγμένα, καθαρά (πολύ σημαντικό αν θες να αποφύγεις το μπουρδούκλωμα του transformers 1-2), και πάνω από όλα.. "ανθρώπινα".

Ρεαλισμός, πραγματικές κινήσεις ανθρωπίνου σώματος, προπόνηση του ρομπότ με τον jackman, είναι μερικές απ'τις πινελιές που σε κάνουν να μπεις στο πετσί του ρόλου, ειδικά αν ασχολείσαι με τύπου μποξ αθλήματα.



                           

Ένιωσα τη προπόνηση στο πετσί μου, όταν έδειξαν το Jackman να "πιάνεται" στη διάρκεια της άσκησης.

Ένιωσα τα μάτια του Atom να κρύβουν μέσα τους μια προσωπικότητα, μια ψυχή, σε μια καλά προσεγμένη σκηνή όπου απλά κοιτάει ένα καθρέπτη... Το μόνο που χρειάστηκε ήταν η κατάλληλη μουσική υπόκρουση, σε σωστά τοποθετημένα πλάνα...

Το συναίσθημα που κρυβόταν στις τελευταίες στιγμές της μάχης, ήταν το ζουμί της όλης υπόθεσης.

Όπως στη ζωή, έτσι και στο ρινγκ,
 "Δεν έχει σημασία το πόσο δυνατά χτυπάς, μα το πόσο δυνατά αντέχεις να χτυπηθείς και να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά"...



Έγινα γκόμενα, βούρκωσα, και ένιωσα ευτυχισμένος που έδωσα 2 ώρες από τη ζωή μου, για να δω ένα τέτοιο αριστούργημα...

10/10

-Devlin

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

2012 Part 1

Καταρχήν, καλή χρονιά και Καλησπέρα στα κορίτσια!

Μπαίνοντας επίσημα στο "τελευταίο" έτος του κόσμου, αποφάσισα να κάτσω να ασχοληθώ λίγο με θρησκείες, επιστήμες (φυσικοκβαντικές μαλακίες ) κοσμολογίες, καθώς και καταστροφολογίες της ΠΟΥΤΣΑΣ που έχω κατά καιρούς διαβάσει...

Στο σημερινό κείμενο θα ασχοληθώ λίγο, με τους πρόβατο-ακόλουθους της κάθε μόδας που προμηνύουν το τέλος του πλανήτη, είτε αυτό λέγεται θρησκεία, είτε ακτιβισμός.

Μου φαίνονται το ίδιο, μιας και η αυταρέσκεια & ο εγωκεντρισμός των ατόμων αυτών πραγματικά δεν έχει όρια..

  • ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΙ





Προσεύχονται σε ένα ανώτερο ον, είτε για υγεία, είτε για χρήματα, είτε για το μουνί της μπαργούμαν στη γωνιακή καφετέρια!
Μάλιστα το κάνουν με τέτοια ηθελημένη ωραιοπάθεια και κοσμική λαγνεία, που πραγματικά νομίζουν, οτι ανάμεσα στα 7 Δισεκατομμύρια με το ζόρι ανεπτυγμένων πιθήκων που λέγονται άνθρωποι, ο Θεός (!) θα κάτσει να ασχοληθεί προσωπικά με αυτούς!!!

Ποιος είσαι εσύ ρε μεζέ μολυσμένων καμπιών, και τι σκατά έχετε κάνει στη ζωή σας, εσύ και η μαλακισμένη μάνα σου, για να σας αξίζει υγεία και ευτυχία?
Για να πάρεις εσύ και η φαμίλια σου υγεία, πρέπει να λείψει από άλλους, για να υπάρχει ισορροπία στο κόσμο, όπως συμβαίνει και με τον πλούτο, ΔΕΝ γίνεται να γεμίσουμε με υγιείς ανθρώπους, δε χωράμε...

Οπότε, ΤΙ έχετε κάνει σε διαφορά με τον υπόλοιπο πληθυσμό του πλανήτη που σας ξεχωρίζει?

...Στη τελική, το μόνο που έχει σημασία είναι το ΤΙ κάνεις με το χρόνο σου, και όχι το πόσο ζεις.




Κάθε Κυριακή γεμίζει το μπουρδέλο που λέγεται εκκλησία, με πιστούς, ταπεινούς χριστιανούς, όταν οι μισοί προσεύχονται για υγεία προσωπική (στο πούτσο τους ο κόσμος, ειδικά ο τρίτος κόσμος ) και οι άλλοι μισοί προσεύχονται για να τους κάτσει το λαϊκό λαχείο τη πρωτοχρονιά.

Ρε γαμημένε περονόσπορε πρωκτού, εδώ μεγιστάνες του επιχειρηματικού κόσμου, ΔΕΝ έχουν 11 εκατομμύρια ευρό καθαρό ρευστό στα χέρια τους χωρίς υποχρεώσεις να πληρώσουν, και θα σου κάτσουν εσένα 11 ζεστές χοντρές στη παλάμη? Σαν τι? Να τις κάνεις τι?
Γιατί να σου αξίζουν?




Η προσευχή για ευτυχία πάλι, είναι το ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ πράγμα που έχω ακούσει στη ζωή μου. Αν θες να είσαι ευτυχισμένο ρε ΤΣΟΛΙ, να φροντίζεις να μπλέκεις με άτομα που σε εκτιμούν (είτε γιατί είναι τυφλά, είτε γιατί έχουν πολύ χαμηλά standards) γι'αυτό που είσαι.

Αν επίσης ΔΕΝ άλλαζες γκόμενο κάθε δεύτερο μήνα, μπορεί και να ένιωθες λίγο ευτυχία.



Γι' αυτούς ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει ο κόσμος. Η ηλιθιότητα τους είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα πάνω στο κόσμο.


  • ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ




Αποτελούν την μειοψηφία των πεφωτισμένων ατόμων, τους λίγους εκλεκτούς αλτρουιστές, που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ο πλανήτης είναι σε κίνδυνο.

ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ!

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον πλανήτη...
Ο πλανήτης εγωίσταρε διαδηλωτή, είναι μια χαρά, οι άνθρωποι πάνε κατά διαόλου!
Σε σχέση με το ανθρώπινο γένος, ο πλανήτης είναι σε άψογη κατάσταση. Υφίσταται για 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, σε αντίθεση με μας που με το ζόρι υπάρχουμε, πόσο? 100.000 χρόνια?

Και πόσα χρόνια απο αυτά επιβαρύνουμε το περιβάλλον? με το ζόρι 200 χρόνια!!!

Κάνε τη σύγκριση στο μυαλό σου, και πες μου τώρα ΠΩΣ ΤΟΛΜΑ κάποιος να θεωρεί με τέτοια έπαρση τον εαυτό του απειλή?




Ο πλανήτης έχει περάσει χειρότερα από εμάς, πολύ χειρότερα... Σεισμοί, ηφαίστεια, κίνηση τεκτονικών πλακών, γλώσσες φωτιάς από τον ήλιο, μαγνητικές καταιγίδες, εκατοντάδες χιλιάδες ετών συνεχούς βομβαρδισμού από κομήτες και μετεωρίτες, παγκόσμιες πλημμύρες, παλιρροϊκά κύματα, παγετώνες... και νομίζουν οτι μια ΠΛΑΣΤΙΚΉ σακούλα και μερικά ΤΣΙΓΚΙΝΑ κουτάκια θα φέρουν το τέλος του κόσμου?

Καθυστερημένε διαδηλωτή, μάθε πως ο πλανήτης δεν θα πάει πουθενά.. εμείς θα πάμε στο διάολο..

Και ξέρεις γιατί? Γιατί είμαστε ένα ευάλωτο είδος με αέρα στα μυαλά μας. Έχουμε την αυθάδεια να νομίζουμε οτι έχουμε την τεχνολογία να καταστρέψουμε το κόσμο μας..

Αν νομίζει κανείς απο σας ότι η Γη είναι ανυπεράσπιστη προς τον άνθρωπο, να ρίξει μια ματιά στις παρακάτω εικόνες :














(DEAL WITH THIS ASSHOLE!)
Αν έχεις την υποψία κακόμοιρο θύμα των media, ότι η όμορφη μπλε και πράσινη σφαίρα, που αιωρείται στο άπειρο τόσα δισεκατομμύρια χρόνια, που γέννησε ένα τόσο πολύπλοκο περιβάλλον και επιβίωσε μετά από τόσα δεινά, κινδυνεύει από εσένα.. γύρνα το καλάμι που είσαι ανεβασμένος, κάρφωσε το με δύναμη στο κώλο σου, και παίξτο Αθανάσιος Διάκος χωρίς το οθωμανικό ρομάτζο από πίσω.

Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία, έχει γυρίσει μπούμερανγκ και τους μόνους που απειλεί είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Χέστηκε η Γη και για το πλαστικό, και για τα πυρηνικά. Και τα 2 αφομοιώνονται στο περιβάλλον όπως οτιδήποτε άλλο, απλά παίρνει παραπάνω χρόνο... Η Γη έχει τον χρόνο να περιμένει, εμείς όχι...

Οπότε μην μου το παίζεις ανώτερη τρικάριολη πουτάνα με το μπλουζάκι Green peace, μη σου βάλω τα σημαιάκια στο μουνί!!

ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑΣ!
 Όπως και όλοι του σιναφιού σου..
Σε ενδιαφέρει η αυλή του σπιτιού σου να μην απειληθεί απο τη μόλυνση. Στο ΠΟΥΤΣΟ σας για το αν στην άλλη άκρη του κόσμου, αυτοκτονούν άτομα απο χρέη, μιας και το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν έκλεισε, και έτσι το σπάνιο είδος σαλιγκαριού της περιοχής δεν θα εξαλειφθεί...


ΨΟΦΟΣ!
...και ευτυχισμένο το νέο έτος. 
-Devlin



(μεγάλο κομμάτι της παραγράφου "ακτιβιστές" ανήκει στον George Carlin, μεταφράστηκε ελεύθερα σε μια προσπάθεια να μαθευτεί λίγο παραπάνω αυτή η πλευρά του νομίσματος...)